Zachtgekookt eitje met soldaatjes getopt met zeewier

Zachtgekookt eitje met soldaatjes getopt met zeewier

Ingrediënten
150g Président Gastronomische licht gezouten boter
8 eieren
8 sneetjes witbrood met een zachte korst
1 eetlepel fijn zeewiermengsel
Peper
Bereiding

Rooster de sneetjes brood aan elke kant. Meng de Président Gastronomische licht gezouten boter met het gehakte zeewier tot een homogeen mengsel. Vul een steelpan met water en zet ze op het vuur. Wanneer het water kookt, leg je de eieren voorzichtig in het water en laat ze gedurende 4 minuten koken. 

Haal vervolgens de eieren uit het water en plaats elk eitje in een eierdopje. Verwijder met behulp van een eierschaar het kopje van het ei. 


Besmeer elk sneetje witbrood met zeewierboter. Verwijder de korstjes van de sneetjes brood en snijd ieder sneetje in soldaatjes. Dien de eieren op met enkele soldaatjes besmeerd met zeewierboter. 

-      Haal de eieren een tijdje voor het koken uit de frigo. Als ze op kamertemperatuur zijn, zullen ze gelijkmatiger garen.

-      Je kunt ook kiezen voor een ander botermengsel zoals boter met gerookte zalm, met kaviaar, met citroen etc.

Tip