Romige paprikasoep met Président Brie

Romige paprikasoep met Président Brie

Ingrediënten
120g Président Brie
25g Président Gastronomische boter ongezouten
4 rode paprika’s
1 ui
1 teentje knoflook
2 koffielepels paprikapoeder
1 liter groentebouillon
Peper en zout
Topping: ½ potje verse bieslook en chilivlokken
Bereiding
Voor 4 personen, bereidingstijd: 30 minuten :

1. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en steelaanzet en snij grof in blokjes 
2. Pel en snipper de ui en het teentje knoflook 
3. Stoof de ui en de knoflook glazig in een kookpot met wat verhitte boter 
4. Voeg vervolgens de paprika’s toe en roerbak 3 min 
5. Voeg het paprikapoeder toe
6. Blus met de groentebouillon, breng aan de kook en laat afgedekt 20 min sudderen.
7. Snij terwijl de korst van de Président Brie en snij in blokjes. 
8. Verdeel de Brie blokjes over 4 soepborden. 
9. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. 
10. Verdeel de hete soep over de borden: de Brie smelt door de hitte van de soep, geeft een heerlijke textuur en verrijkt de smaak. 
11. Werk af met gesnipperde bieslook. 
Bestrooi nog wat chilivlokken voor een pittige variant, maar opgepast: de ene kan er wat beter tegen dan de andere.
Tip